Stoelen en tafel gestouwd zonder boren of schroeven

Het inrichten van de camper gaat stapje voor stapje. We proberen het boren en schroeven in de wanden voorlopig nog te beperken. Maar in de ruime garage moet wel iets verzonnen worden om de tafels en stoelen zo op te slaan dat ze makkelijk te pakken zijn. Ook mag het niet rammelen tijdens het rijden.

Eenmaal uitgedacht wordt het losstaande rekje in elkaar gezet. Een loodrechte hoek versterkt door een winkelhaak en dan houden de langere grondlatten het geheel in balans. Netjes bekleed met repen van het nu overbodige camping-kleed (gebruikt in de voortent van de caravan) om noch de vloer noch de stoelen te beschadigen. Het geheel wordt met een spanband strak aangesnoerd.

De krat met snoeren en slangen past keurig tussen de pootjes en op deze manier blijft ook het kastje achter de gaskast goed toegankelijk. De dag erna met de camper gereden en er is niets te horen vanuit de camper. Een prima oplossing zonder beschadiging van vloer of wanden.

In de praktijk blijkt het goed te functioneren, al bleken de onderstaande foto’s nuttig om na een jaar te bedenken hoe we de stoelen en tafel er in eerste instantie in hadden gestouwd. Later nog met klittenband een lus gemaakt, zodat de spanband min of meer op z’n plaats blijft als de stoelen en tafel eruit worden genomen.

Meer ideeën over het creëren van bergruimte en andere slimme oplossingen zijn op internet ook te vinden, soms in YouTube filmpjes, soms op blogs, zoals deze over opruimsystemen voor campers van Freeontour.com

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: